16/3/23

16/3/23 - Κορινθιακό Βαλκανιζατέρ

Παρακαλώ πριν διαβάσετε την ανάρτηση που ακολουθεί, για περίπου 4 με 5 λεπτά περιηγηθείτε στο Google και βάλτε εικόνες από Βερολίνο, Νάπολι και Ντουμπάι. Και επιστρέψτε για ανάγνωση.

❌ Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να δηλώσω την πλήρη αντίθεσή μου με τις αντιδράσεις που προέκυψαν για τα αιτούμενα ταξίδια του γνωστού δουλευταρά σε Βερολίνο, Νάπολι και Ντουμπάι, με έξοδα του Δήμου βεβαίως βεβαίως ...

❌ Σαν άλλος "Φώτης και Σταύρος" της κλασικής, επικής ταινίας "Βαλκανιζατέρ", ο δουλευταράς θα έπρεπε να γυρίσει τις διάφορες χώρες του πλανήτη για να οδηγήσει τους εκπροσώπους τους σε εγκεφαλικό αδιέξοδο παρουσιάζοντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια στο Δήμο μας. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία φυσικά προκαλούν τον επί πληρωμή θαυμασμό του Αυτιά, του Μάρκου, αλλά και την αυταρέσκεια του δουλευταρά.

❌ Προσωπικά, θα ήθελα να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια με μια καλλιτεχνική φωτογραφία που τράβηξα αυτές τις ημέρες, την οποία θα μπορούσε να προσθέσει στο PowerPoint της παρουσίασής του.

❌ Πρόκειται για τις περίφημες μπασκέτες από το γηπεδάκι έξω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Σπασμένες και άχρηστες εδώ και 5 χρόνια, η μια ψηλότερη από την άλλη, και οι δύο μαζί εκτός προδιαγραφών ύψους του αθλήματος (ψηλότερες), πλέον προσφέρουν εδώ και δύο μήνες ένα νέο υπερθέαμα.

❌ Η εικαστική παρέμβαση της πλήρους αφαίρεσης των ταμπλό με αποτέλεσμα να μείνει μόνο η βάση, μπορεί να είναι ένα καινοτόμο και θελκτικό τουριστικό προϊόν αλλά και ταυτόχρονα ένα ωραίο brainstorming κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Για παράδειγμα, "βρείτε τι είναι αυτό που απεικονίζεται".

❌ Μπλοκάρεις το κοινό, κερδίζεις την προσοχή του δια του αιφνιδιασμού και αφού έχεις κερδίσει οριστικά τις εντυπώσεις, αράζεις στο φουαγιέ να διαβάσεις μια εφημεριδίτσα ρε αδελφέ, μια Financial Times, μια Die Welt, δεν είμαστε και τίποτα πλέμπες να διαβάζουμε Πρωταθλητή και Φως ... Α ! Να φαίνεται και το ρολόι μαντάμ εσύ που ενοχλήθηκες, να το κραδαίνεις και να ακούγεται σαν την άγκυρα που ανεβαίνει από πλοίο του Βεντούρη. Αμ πως .. Τι μας περάσατε ; Τους λαϊκούς τους κάνουμε εντός έδρας. Έξω οφείλουμε να είμαστε ανάλογοι της αποστολής ...

❌ Τον φάγατε τον δουλευταρά σκύλες της λύσσας ...

❌ Και μέσα σε όλα αυτά και κλίμα Βαλκανιζατέρ, θυμήθηκα τους στίχους ... Με τούτο το σαράβαλο, με δανεική βενζίνα ένας καρνάβαλος, η τέλεια κομπίνα Ταπί και ψύχραιμοι γυρίζουμε στο σπίτι πάλι τους έξυπνους τους πιάσαν απ' τη μύτη

❌ Αυτά για σήμερα ... Διηπειρωτικά.

𝜰𝜮𝜯𝜠𝜬𝜪𝜞𝜬𝜜𝜱𝜪 : Πού το κατάντησες το όραμα που φτιάξαμε το 2014 .... Κρίμα.

#douleutaras #esenatheloume


Βασίλειος Μπαλάφας

Ανάρτηση στο Facebook, 16 Μαρτίου 2023

Τίτλος :
𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚰𝚨𝚱𝚶 𝚩𝚨𝚲𝚱𝚨𝚴𝚰𝚭𝚨𝚻𝚬𝚸