12/6/12

12/6/12 - "Επί του πρακτέου" στην "Ελ.Ζώνη"

Στην ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα "Ελεύθερη Ζώνη" που διαχειρίζεται η έγκριτη δημοσιογράφος και βουλευτής πλέον, κα Σοφία Βούλτεψη, δημοσιεύεται σήμερα, 11 Ιουνίου το άρθρο με τίτλο "Επί του πρακτέου".

Το άρθρο αναφέρεται στο ψηφιδωτό ακόμα και μετωπικά ετερόκλητων μεταξύ τους απόψεων που αποτελούν τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήθηκαν αυτές οι αντιφάσεις για να αποπροσανατολίσουν τον δημόσιο διάλογο και κυρίως τη συνεχή διεξαγωγή συζητήσεων πέρα και έξω από όσα συνολικά πρεσβεύει αυτό το άθροισμα πολιτικών απόψεων και δυνάμεων. Είναι ώρα να φύγουμε από τις γενικότητες και να πάμε στο "επί του πρακτέου" για να ξεδιπλωθούν όλα όσα πιστεύουν αυτοί οι σχηματισμοί και η τελική συνιστώσα τους έτσι ώστε να μπορούμε να αποφασίσουμε τί επιλογή θα κάνουμε τελικά για την πατρίδα μας.

Μπορείτε να το δείτε εδώ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια προβλήματα της Κορινθίας Βασίλη;
Όλη η Ελλάδα πάσχει.Αυτή τη στιγμή αν η Κορινθία έχει προβλήματα τότε η Αθήνα έχει καρκίνο.Σιγα τα ουά δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Σε μια άκρως αντικειμενική και αμερόληπτη εφημερίδα δημοσίευσες και διαφήμισες το άρθρο σου!!!
Αλλά είναι λογικό, αφού και οι δυο παιδιά της ίδιας μαμάς-ΝΔ είστε...

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...



Και αυτό σε ενοχλεί ;

Δυστυχώς η "Αυγή" και ο "Ριζοσπάστης" δεν δημοσιεύουν τα κείμενά μου. Λυπάμαι.

Μαμά έχω και ο Θεός να την έχει καλά. Και σίγουρα δεν τη λένε ΝΔ. Το ξέρω δηλαδή αυτό, δεν είναι άποψη.

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου.


Β.Μπαλάφας

Ανώνυμος είπε...

Αν έστειλες κείμενά σου στην Αυγή και στον Ριζοσπάστη και δεν τα δημοσίευσαν, απλά επιβεβαιώνουν την "ποιότητά" τους και τον φόβο τους να προβάλουν το διαφορετικό. Ως προς αυτό λυπάμαι και εγώ!
Η ΝΔ είναι η πολιτική μαμά σου, σε αυτήν αναφερόμουν και εννοείται ότι οι πολιτικές μαμάδες δεν συκρίνονται με τις φυσικές μανάδες, τις οποίες χαιρόμαστε που έχουμε και τις αγαπάμε. Αλίμονο!
Το καυστικό του σχολίου μου περιοριζόταν στην κα Βούλτεψη και στο γεγονός ότι κατά την γνώμη μου, δεν μπορείς να έχεις πολιτική στήλη και να αρθογραφείς, όταν είσαι βουλευτής κόμματος! Υποθάλπτεις την αντικειμενικότητα στην ενημέρωση!
Αυτό με ενόχλησε περισσότερο, οπότε σε πήρε η μπάλα, γιατί ανήκεις στην ΝΔ. Αν φιλοξενούσε το ίδιο ακριβώς άρθρο σου, μια ηλεκτρονική εφημερίδα ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αποκτούσε διαφορετική αξία και το γεγονός αυτό θα έδινε μηνύματα και για τις δυο πλευρές!

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...



Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει πρωτίστως σαν κοινωνία σε τέτοια επίπεδα ακόμα που δικαίως όμως τα ζητάς.

Έχω μια ένσταση όμως ως προς την αρθρογραφία και την έχω αναλύσει στο άρθρο μου με τίτλο "Οι βοές της αβύσσου". Εκ των πραγμάτων ένα άρθρο έχει στοιχεία υποκειμενικότητας. Δεν γίνεται αλλιώς. Διατυπώνω την άποψή μου και τη θέτω στο δημόσιο διάλογο. Πρόσεξε όμως. Στο διάλογο. Όχι στο έλεος του κάθε κομπλεξικού που βρίζει και λασπολογεί. Αν δεις σχόλια που έχω κόψει κατά καιρούς θα πάθεις πλάκα. Μιλάμε για κόμπλεξ, μίσος, μένος και πάσης φύσεως μαλακία με την έννοια της εγκεφαλικής αρρώστιας.

Β.Μπαλάφας

Ανώνυμος είπε...

...είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τέτοια σχόλια!
Εγώ θέλω να πιστεύω και πραγματικά να ανήκω σε αυτούς οι οποίοι επιζητούν και επικροτούν τον διάλογο και ειδικά όταν ο διάλογος φέρνει αποτελέσματα!
Σαφώς υπάρχει η υποκειμενικότητα στα άρθρα!
Αλλά η λασπολογία δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως!
Έχουμε διαφορετικές απόψεις, έχεις αποφασίσει να θέσεις τον εαυτό σου και τις απόψεις σου στην κρίση των αναγνωστών, συνέχισε να το κάνεις, είναι τολμηρό και αξιόλογο, αλλά φοβάμαι ότι η ομπρέλα της ΝΔ σου αφαιρεί πόντους...

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...



Όλα έχουν ένα κόστος. Το πιο εύκολο για μένα εδώ και πολλά χρόνια θα ήταν να το παίζω απολιτίκ, υπεράνω, υψηλής πολιτικής και να σήμερα να παρίστανα τον light πολιτικάντη που κάνει τουρισμό στην Κορινθία και ανακαλύπτει τις ομορφιές της.

Επέλεξα να μην το κάνω, ούτε όταν ήμουν φοιτητής, ούτε αργότερα. Όταν ζητούσα την ψήφο των συμφοιτητών μου ήξεραν τί πιστεύω αλλά ήξεραν και ότι θα διεκδικούσα το οτιδήποτε δίκαιο με όλες μου τις δυνάμεις. Και επιβραβεύτηκα γι' αυτό με πολύ μεγάλα ποσοστά.

Αν το θέμα μας είναι αν μου κάνει καλό ή κακό η ΝΔ, τότε αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θέλω ο κόσμος να ξέρει σε τι πιστεύω και ποιο είναι το ιδεολογικό μου υπόβαθρο. Όχι σε κάθε εκλογές να το παίζω και κάτι άλλο ή να απέχω κατά το δοκούν.

Καθαρές κουβέντες, καθαρά πράγματα. Μέσα στην κοινωνία, με τους διπλανούς μας ο καθένας, γνωριζόμαστε. Και με ποιους κάνουμε παρέα ξέρουμε και ποιο είναι το στίγμα μας ξέρουμε.

Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να μάθει κάτι για κάποιον δεν έχει παρά να τον συναντήσει.


Β.Μπαλάφας