10/8/11

10/8/11 - Πόσο πιο αποκρουστική μπορεί να είναι η αλήθεια ;

Τα τελευταία δύο χρόνια - δυστυχώς - έχουμε συνηθίσει να μην νιώθουμε έκπληξη από τη συνεχή διαπίστωση ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε μια σκηνοθετημένη παράσταση, με κεντρικό πυρήνα στο σενάριό της τα ακατάσχετα ψεύδη και τις γνωστές ρυπαρές μεθοδεύσεις και μεθοδολογίες.

Όμως, όσο και αν έχει εντρυφήσει κανείς στη μελέτη της διαχρονικής τεχνοκρατικής πασοκικής προπαγάνδας, δεν μπορεί να μένει απαθής εντοπίζοντας στοιχεία για το πως στήθηκε όλο αυτό το "θέατρο".

Καθώς περνάει ο καιρός και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου υλοποιεί το πρόγραμμά της, υπό τη μουσική υπόκρουση του τραγουδιού "Ανάποδα" του Μ. Χατζηγιάννη (έχοντας προσφάτως απολέσει το δικαίωμα να "παίζει" τραγούδια που καπηλεύτηκε στο παρελθόν), μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει πόσο αποκρουστική καθιστά αυτό το μείγμα πολιτικών, τη λέξη "αλήθεια".

Θα σταθώ σήμερα στο θέμα των blogs για το οποίο γίνεται πολλή κουβέντα τελευταία. Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με κάποιο νομικό πλαίσιο που επιζητούν να θεσπίσουν, με ιδιαίτερη μάλιστα σπουδή, δηλώσεις που τις έκαναν και τις κάνουν με ύφος "νομικίστικο", βλοσυρό, πασπαλισμένο με αλγεινούς μορφασμούς. Έτσι προφανώς τους θέλει η επικαιροποίηση του σεναρίου που ακολουθούν κατά γράμμα, αδιαφορώντας για τον αν καθιστούν τους εαυτούς τους πρωταγωνιστές μιας αυθεντικής φαρσοκωμωδίας. Και μιλώ για "επικαιροποίηση" γιατί πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα.

Και εξηγούμαι :

(Όλα τα αποσπάσματα προέρχονται από την ιστοσελίδα pasok.gr)

Γ. Παπανδρέου (1/10/2009) : Απευθύνομαι σ' αυτούς και τους λέω: Σας θέλουμε κοντά μας. Σας θέλουμε μαζί μας. Πάμε μαζί. Τίποτα δεν μας χωρίζει. Απευθύνομαι στους νέους. Στα νιάτα. Απευθύνομαι σ' εκείνους που αμφισβητούν την πολιτική. Στους bloggers που γράφουν μια νέα εποχή. [...] Πάμε μαζί, να κάνουμε την αμφισβήτηση συμμετοχή και θετική δράση.

Άννα Διαμαντοπούλου (10/12/2008) : Μιλώντας πριν από μια εβδομάδα σε συνέντευξη με bloggers, είπα ότι η έκρηξη στην Αθήνα με νεκρούς είναι θέμα μηνών ή ημερών. Και έγινε.

Ανακοίνωση Τομέα Εθελοντισμού ΠΑΣΟΚ (15/10/2008) : Η 15η Οκτωβρίου έχει κηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των bloggers. Οι εθελοντές - bloggers δίνουν το στίγμα τους, εντρυφώντας σε θέματα που απασχολούν όλους μας, θέματα κοινωνικά, πολιτικά, παγκόσμια. Με  οδηγό την ιδεολογία και σύνθημα τους «έστω κάτι ελάχιστο είναι καλύτερο από την απραξία», έχουν εγγραφεί πάνω από 10.000 blοgs με σχεδόν 12.000.000 εγγεγραμμένους αναγνώστες,  παγκοσμίως, και οι συντάκτες των blogs διαδραματίζουν τον ρόλο του επιμορφωτή, τον ρόλο του σημαντικού, τον ρόλο του ανθρώπου.

Γ.Παπανδρέου (15/3/2008) : Το Συνέδριό μας δεν περιορίστηκε στα στενά όρια μιας τυπικής κομματικής διαδικασίας, έγινε βήμα διαλόγου και διαβούλευσης, με όλα τα στελέχη μας, αλλά και τα στελέχη από τα μαζικά κινήματα, την εκπαιδευτική κοινότητα, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τους νέους, καινοτόμους επιχειρηματίες, τους bloggers. [...] Σας καλώ όλους, οργανωθείτε, αγωνιστείτε, ξεσηκωθείτε, για να γίνει πραγματικότητα η γενναία αύξηση του βασικού μισθού της κατώτατης σύνταξης.

Ευ.Βενιζέλος (4/3/2008) : Το ίδιο πάτε να κάνετε, κύριοι Υπουργοί, τώρα και με αφορμή τη μπλογκόσφαιρα, τον ελεύθερο χώρο έκφρασης, πρόσβασης, επικοινωνίας και διαλόγου στο διαδίκτυο. Αντί να συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή της Βουλής, ή να ανατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η μελέτη του φαινομένου, με βάση τα διεθνή πρότυπα, γιατί θα ήταν επαρχιωτισμός του αισχίστου είδους, να κινούμαστε μόνοι εδώ, μέσα στο δικό μας μικρό περιβάλλον, χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν τις παγκόσμιες καταστάσεις, αντί να κινηθούν όλες οι συναρμόδιες ανεξάρτητες αρχές που δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας επαρκέστατο -γιατί κατά ένα μέρος είναι αρμόδιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά ένα μέρος είναι αρμόδια η ΑΔΑΕ, κατά άλλο μέρος είναι αρμόδια η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα- εμπλέκεστε σε μία περιπέτεια που θα σας καταστήσει καταγέλαστους, όχι μόνο στην Ελλάδα, στους νέους που κατά τεκμήριο είναι χρήστες του διαδικτύου και bloggers, αλλά διεθνώς. Κινδυνεύετε να γίνετε περίγελος της διεθνούς κοινότητας του διαδικτύου.

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με bloggers (29/2/2008) : Σε αναφορά που έγινε στο θέμα της ανωνυμίας και της ευθύνης στα blogs, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι, τα ποινικά αδικήματα είναι ποινικά αδικήματα όπου και αν αυτά εκδηλώνονται και εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση προσπάθεια να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ και την ελεύθερη έκφραση από το διαδίκτυο.

Γ.Παπανδρέου (29/2/2008) : Σας είχαμε προτείνει ένα laptop για κάθε μαθητή και δωρεάν διαδίκτυο. Δεν το θέλατε. Και τώρα, μάλλον όλα εξηγούνται: σας ενδιαφέρει η ελεγχόμενη ενημέρωση, ελεγχόμενα Μέσα, ελεγχόμενοι Εισαγγελείς και, βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει Blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο.

Δεν ξέρω τι νιώθετε μετά από όσα διαβάσατε παραπάνω, υποθέτω ότι το λιγότερο που δοκιμάζετε είναι η έκπληξη. Δυστυχώς αυτός ο θίασος κυβερνά σήμερα τη χώρα μας και έχει επιδοθεί κάθιδρος στην ποινικοποίηση της άποψης και της κριτικής, ακόμα και αν αυτή είναι βασισμένη σε αδιάψευστα γεγονότα, που κανείς δεν αμφισβητεί, που κανείς δεν αρνείται, που κανείς δεν ανατρέπει την ορθότητά τους. Έχει επιδοθεί στη μετατροπή της διαφορετικής πολιτικής θέσης σε έγκλημα, εκφοβίζει, τρομοκρατεί, τραμπουκίζει και κανιβαλίζει χρησιμοποιώντας καθημερινά ένα αποπνικτικό νεφέλωμα μέσων ενημέρωσης κάθε είδους, που κομίζει για τον ίδιο μύρο και ροδόσταμο.

Αυτός ο θίασος έχει αποφασίσει ότι το έννομο συμφέρον του πολίτη να αντιστέκεται έστω και ελάχιστα στον ορυμαγδό των ψευδών του, με όποιον τρόπο μπορεί, πρέπει να αποτελεί αφορμή για να σέρνει πολίτες στα δικαστήρια, την ώρα που κανένας από όλους αυτούς δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί μπροστά σε έναν δικαστή κρατώντας το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Και το χειρότερο είναι ότι απαιτούν από τους πολίτες να μπαίνουν σε μια άνιση μάχη γιατί όπως και να το κάνουμε η εξουσία δεν εξασφαλίζει ίσους όρους.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω και μια πρόταση. Όποιος βουλευτής, υπουργός, ή άλλος έχων ασυλία, θέλει να μπει σε δικαστική διαμάχη με πολίτη, να παραιτείται πρώτα από κάθε ιδιότητα η οποία του παρέχει ασυλία.

Αυτά που διαβάσατε παραπάνω είναι όσα έλεγαν αυτοί που σήμερα θέλουν να διευθετήσουν με περαιτέρω νόμους από τους υπάρχοντες τα blogs. Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποίησαν κατά κόρον τα blogs από τις αρχές του 2007, έως τα τέλη του 2009 για να διαστρεβλώσουν κάθε αλήθεια, για να λασπολογήσουν, για να διασύρουν και εν τέλει να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ήταν ο κος Καρχιμάκης που κρατούσε τη μπαγκέτα και έστελνε το "σκάνδαλο της ημέρας" σε εκατοντάδες blogs σε όλη την Ελλάδα, πολλά από τα οποία "κατόπιν συνεννοήσεως", άλλαζαν λίγο το "non paper" και το παρουσίαζαν ως δική τους αποκάλυψη. Κάπως έτσι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο "καταπελτών" που καθημερινά βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη με "σκάνδαλα". Αλήθεια, πόσα από αυτά τελεσφόρησαν ως τέτοια ; Εκδιώχθηκε ποτέ ο κος Καρχιμάκης για όσα δε μπόρεσε να αποδείξει και εξιστορούσε στα email που έστελνε ;

Ακόμα και για το περίφημο "σκάνδαλο του Βατοπεδίου" ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος μίλησε για λάθος εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νικητιάδης, σε πρόσφατη εκπομπή στην τηλεόραση είπε ανερυθρίαστα ότι "η σκανδαλολογία είναι πολιτική πρακτική εκ αρχαιοτάτων χρόνων" θέλοντας να δικαιολογήσει το "Βατερλό" των προεκλογικών δονκιχωτισμών του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί λοιπόν κυβερνούν σήμερα την πατρίδα μας και δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνουν αυτά. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τα καθημερινά "περίπτερα" του κ. Λαλιώτη στην αίθουσα τύπου. Θα θυμούνται τη βαριά βιομηχανία λάσπης που δηλητηρίασε την κριτική σκέψη των Ελλήνων ακόμα και σε θέματα που οι ίδιοι οι "βιομήχανοι", σήμερα, υποστηρίζουν με θέρμη.

Ας θυμηθούμε για λίγο τις εποχές που ο κ. Παπανδρέου καλούσε τους bloggers σε "ταξιδάκια" για να καλύπτουν το ρεπορτάζ του. Τότε που η άποψή του ήταν ότι τα blogs πρέπει να γίνουν (και πολλά είχαν γίνει) δορυφόροι τύπου "Λίνας" και "Ιορδάνη". Τότε που καλούσε τους bloggers τονίζοντας ότι δεν ήθελε καν να του πουν ποια blog διαχειρίζονται. Βλέπετε ότι και οι δηλώσεις εκείνης της εποχής αναφέρονται γενικά και αόριστα σε "bloggers" και "μπλογκόσφαιρα", άσχετα αν ήταν γνωστό εκείνη την εποχή το ποια blogs έπαιρναν τη "γραμμή" και τη μεταλαμπάδευαν.

Κλείνοντας και επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαβάσουμε σημεία και τέρατα σχετικά με τα blogs (όλοι θα γίνουν ειδικοί ως συνήθως), να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της "ανωνυμίας" και της "ψευδωνυμίας". Το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στα blogs και συνεχίζει να υφίσταται, είναι τα σχόλια που γίνονται "ανώνυμα" χωρίς κάποιο άλλο διακριτικό στοιχείο πέραν των στοιχείων πρόσβασης του σχολιαστή σε επίπεδο σύνδεσης με το διαδίκτυο. Η διεθνής νομολογία έχει καθορίσει το τι είναι αξιόποινο και κάτω από ποιες συνθήκες ικανοποιείται αίτημα άρσης απορρήτου των επικοινωνιών. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα προσπαθεί να ανακαλύψει εκ νέου τον τροχό.

Το 2007, το 2008, το 2009, η "ασυδοσία" ήταν καλή για το ΠΑΣΟΚ γιατί εξυπηρετούσε όσα ήθελε να επιτύχει και να "περάσει". Σήμερα δεν του αρέσουν τα blogs, τα αποκαλεί "κουκουλοφόρους" και θέλει να θεσπίσει νόμους για να τα εξοντώσει, νόμοι που μάλλον θα προκαλέσουν γέλιο όταν θα προσπαθήσουν να περιγράψουν την πλειάδα των τρόπων που έχει πλέον κάποιος για να εκφράσει μια άποψη στο διαδίκτυο. Το έλεγε άλλωστε και ο κ. Βενιζέλος αυτό, το 2008

Η ουσία είναι το ΠΑΣΟΚ δεν έμαθε ποτέ να παίζει με τους ίδιους όρους. Το ζήσαμε και την περίοδο που ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός κρατούσε τα πανό των απεργών, φόραγε μπλουζάκια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και έκλαιγε στο λιμάνι του Πειραιά. Μόλις έγινε κυβέρνηση, έχοντας την "πατέντα" για το τι μπορούν να κάνουν τα blogs, θέλει να τα φιμώσει αφού έκανε τη δουλίτσα του.

Ακόμα και έτσι όμως, ακόμα και αν υποθέσουμε (που είναι αδύνατο να γίνει νομικά) ότι θα υποχρεωθούν όλοι οι bloggers να ταυτοποιούνται, ποιος από όλους αυτούς θα τολμήσει να σταθεί μπροστά σε έναν δικαστή με το προεκλογικό τους πρόγραμμα και τις δηλώσεις τους πριν τον Οκτώβριο του 2009 στο ένα χέρι, και στο άλλο τα πεπραγμένα τους τα τελευταία 2 χρόνια ; Ποιος εισαγγελέας θα κρίνει ότι το να αναδημοσιεύονται οι παλιές τους δηλώσεις και στοιχεία από τα δελτία τύπου τους, είναι ποινικά διώξιμο ; Με ποια λογική θα κυνηγήσουν όσους χρησιμοποιούν τα "όπλα" που οι ίδιοι εφηύραν και κατασκεύασαν ;

Και επειδή σε μερικούς αρέσουν τα ποδοσφαιρικά παραδείγματα, στο γήπεδο που θέλουν να φτιάξουν θα παίξουμε όλοι στα ίσα ή από τη δική τους περιοχή θα αφαιρέσουν το τέρμα δια νόμου ;

Πολλοί από τους Έλληνες πολίτες έχουμε αποφασίσει να μην πορευτούμε υπό τους ήχους του ανασκευασμένου από την κυβέρνηση, γνωστού τραγουδιού, υπό το νέο του τίτλο "Πήγαινέ με όπου θέλεις πασοκτζή ..." .


Βασίλειος Μπαλάφας

Πτυχιούχος Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης – ΤΕΙ Ηπείρου
MSc in Data Communications – U of Kingston/Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Πειραιά
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας




9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bravo kyrie Mpalafa!

Oraia tous ta lete kai oraio freskarisma mnimis, giati o GAP kai oi syn afto exoun fainetai ksexasei ti elegen kai ti presbeban xthes.

Prosopika pistevo oti den ksexasan, alla aplos lene oti tous symferei kata stigmin, aneksartitos tou ti ontos pistevoun kai an pragmati pistevoun se kati, afto den einai i alitheia...

To psema einai i zoi tous

Xenokrates apo Bienni

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεξιε βασιλακη
Πηρατε ενα χρεος 180 δις και το αφησατε 300δις
Πηρατε ενα χρεος αναλογικο 100% του ΑΕΠ και σταθερο για μια δεκαετια και το αφησατε 125%
Πηρατε πρωτογενεις δαπανες (δηλ ανεθ τοκοχρεολυσιων) 30 δις και τις αφησατε 58 δις
(κι ολα εν μεσω αναπτυξης μεχρι το 2008)
Δεν αφησατε κανενα σοβαρο εργο πισω σας σε συγκριση με ενα μετρο, ενα αεροδορμιο, μια γεφυρα, ενα προαστιακο και αλλα που ομως δεν μας ειχαν κανει τον πρωτο διεθνη επαιτη οπως μας εκανε η χουντοδεξια την οποια υποστηριζεις και εχετε το θρασσος να μιλατε ακομα?

Ανώνυμος είπε...

Να δουμε αν δημοσιευεις και αντιθετα σχολια ή αν ακομα τιματε την χουντικη παραδοση σας οπως με τον χουντοεθναρχη που κυβερνουσε με βια και νοθεια μεταπολεμικα στηριγμενος και προετοιμαζοντας ουσιαστικα τον μετεπειτα δικτατορα Παπαδοπουλο.

Παντως εχετε πολυ θρασσος εκει στην χουντοδεξια αφου ενω η παραταξη σας εχει επιφερει σειρα εθνικων καταστροφων με τελευταια την οικονομικη χρεωκοπια αρχιζοντας με την μικρασιατικη καταστροφη (τον παπου του "δεν θελω ου" Ραλλη) συνεχιζοντας με την συνεργασια με τους κατακτητες (με τον πατερα Ραλλη), τον εκβιασμο σε εμφυλιο με τις συμμοριες των Σουρληδων, τα καλπονοθευτικα συστηματα (τριφασικο), την βια και νοθεια, το ξεπουλημα και καταστροφη της Κυπρου (συμφωνια Ζυριχης), την χουντα με επικεφαλης το πρωτοπαλικαρο του χουντοεθναρχη Παπαδοπουλο την οποια ακομα τιματε βαζοντας σαν υποψηφιυς χουντικους οπως τον προσφατο υποψηφιο περιφεριαρχη Πελοποννησου κλπ. Το μοναδικο κατορθωμα η εισοδος στην ΕΟΚ θα αξιζε αν λογω της καταστροφικης εθνικης πολιτικης του χουντοεθναρχη δεν καθυστερουσε δυο δεκαετιες απο την αρχικη υπογραφη συμφωνιας συννδεσης.

Και προσφατα βεβαια η οικονομικη καταστροφη οπου παραλαβατε χρεος 180δις και 100% του ΑΕΠ και παραδωσατε 300δις και 125% αφου στησατε ενα δευτερο κρατος διπλα σε αυτο που παραλαβατε οπως φαινεται απο τις πρωτογενεις δαπανες που τις πηραε 30δις και τις αφησατε 58δις!

Τι αλλη εθνικη καταστροφη θα φερετε αν ξανακυβερνησετε με τον Αντωνη να κανει τωρα στην απεξω τον ζορικο αλλα να μην προτεινει και τιποτα ουσιαστικα (ωραια η αναπτυξη αλλα απο που?)

Αληθεια εκει δεν εχετε ουτε μια σταλα φιλοτιμο για την εγκληματικη ιστορια της παραταξης σας την οποια εξευτελιζομενοι κρυβετε?

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...

Για το σχόλιο σχετικά με την ανάλυση του χρέους, αν και έχει απαντηθεί διεξοδικά, θα το αναλύσω σε κάποιο άρθρο σύντομα για να δούμε αν είναι όντως έτσι όπως τα περιγράφετε τα πράγματα.

Για το επόμενο σχόλιο, αν και περιέχει αυτούσιο σχεδόν κομμάτι του προηγούμενου, μόνο ως παραλήρημα σοβιετικού κατηχητικού μπορεί να χαρακτηριστεί. Το αφήνω να δημοσιευτεί μόνο και μόνο για να αποδεικνύεται ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρά "κατάλοιπα" στην ελληνική κοινωνία, παρά την "ευεργετική" πολιτική που ακολούθησε για αυτά ο Εθνάρχης, νομιμοποιώντας την ύπαρξή τους και δημιουργώντας τις δημοκρατικές συνθήκες για να συνεχίσουν να υφίστανται ...

Ανώνυμος είπε...

Παλι καλα που αφηνεις και αντιθετα σχολια να δημοσιευθουν...

Οσον αφορα το χρεος δεν καταλαβα αν κατηγγειλες ως ψευδη τα επισημα οικονομικα στοιχεια του ελληνικου κρατους και της ΕΕ.
Τα νουμερα 2003 2009
χρεος δις 180 300
χρεος %ΑΕΠ 100 125
πρωτογ δαπ 30 58
ειναι επισημα.

Οσο για το "παραληρημα" ποιο κομματι της ελληνικης ιστοριας αμφισβητεις?
-οτι το 1920 η ελληνικη δεξια κερδισε τις εκλογες με την ψευτικη υποσχεση οτι θα γυρισει τους στρατιωτες πισω ("οικαδε") αλλα τους εστειλε σχεδον στην Αγκυρα με πρωθυπουργο τον παπου του "δεν θελω ου" Ραλλη?
-Οτι οι μοναδικοι πολιτικοι που θελησαν να παιξουν τον ρολο των συνεργατων των Γερμανων ηταν οι δεξιοι με κυριο πρωταγωνιστη τον πατερα του "δεν θεκω ου" Ραλλη που πρωθυπουργησε στην καρδια της κατοχης για εναμιση χρονο και τον επι γερμανικης κατοχης διευθυντη της αστυνομικης ασφαλειας αθηνων Εβερτ πατερα του "Καρδιτσα-καρδιτσα" Εβερτ?
-Οτι εκμεταλευομενη η ελληνικη δεξια το παραθυρακι της συμφωνιας της Βαρκιζας οσον αφορα την μη αμνηστεια σε πολιτες, εξεδραμε σε ακροδεξια τρομοκρατια με συμμοριες οπως τους Σουρληδες στην Μαγνησια και τους χιτιδες με εδρα το Θησειο?
-Οτι με το "τριφασικο" στις εκλογες του 1956 ο δημοκρατικος δηθεν εθναρχης ενω πηρε λιγοτερους ψηφους πηρε περισσοτερους βουλευτες?
-Οτι στις εκλογες του 1961 ο δηθεν εθναρχης εξαπελυσε το σχεδιο βιας και νοθειας "Περικλης" του οποιυ την εφαρμογη ειχε αναθεσει στον μετεπειτα δικτατορα Παπαδοπουλο και που οταν αποκαλυφθηκε στην βουλη το σχεδιο το μονο που καταφερε να ψελισει ο "εθναρχης" ηταν οτι ειναι "λαθος της γραμματεως" συμφωνα με τα επισημα μοινοβουλευτικα πρακτικα του 1962 και οτι σε 20 εκλογικα τμηματα της περιφερειας της Μακεδονιας, οπου ουτε οι δεξιοι τοτε εκλογοδικες δεν καταφεραν να μην παραδεχθουν την βια και νοθεια και να αποτρεψουν την επαναληψη των εκλογων με πιο δημοκρατικο τροπο, το νεο αποτελεσμα εφερε την ΕΡΕ μειωμενη κατα 10 μοναδες?
-Οτι με τις συμφωνιες Ζυριχης και Λονδινου αναγνωριζοταν το δικαιωμα της μονομερους στρατιωτικης επεμβασης της Τουρκιας στο νησι, πλεονεκτημα που ο εθναρχης δεν σκεφθηκε οτι μπορει να εφαρμοσθει οταν πλεον το παρακρατος, που καλιεργουσε ο ιδιος, επαιρνε τα ηνια κι ετσι εδινε δικαιολογια στους Τουρκους με τις ενεργειες του (πραξικοπμα κατα Μακαριου), οπως κι εγινε?
-Οτι επισης με το παρακρατος που καλιεργουσε ο δηθεν εθναρχης θα καθιστουταν αχρηστη για 20 χρονια η συμφωνια συνδεσης με την ΕΟΚ που ειχε υπογραψει ο ιδιος το 1962?

...συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

...συνεχεια...

Οτι στην σημερινη εποχη η δεξια χωρις εντελως καμια ακομα δικαιολογια οικονομικης κρισης επι "εθναρχο"-ανιψιου πηγε τον συντελεστη του κλιμακιου των 1000 ευρω μηνιαιως απο το 12% στο 29% ενω κατεβασε αυτους των ανωτερων στρωματων και καταργησε επισης την φορολογια κληρονομιας ακομα και για τους πολυ πλουσιους γεγονος που στερησε τα ταμεια απο δις ευρω και συνετεινε κι αυτο στα αθλια οικονομικα στοιχεια που παρεδωσε?

Ακομα στην σημερινη εποχη ποιος θα ξεχασει το ευθυμογαφημα του Αντωνη, το "Ζαπειο1" οπου στο ιδιο κειμενο περιγραφει πολλαπλασιαστη επιπτωσης επι της οικονομιας οικονομικων μετρων που προτεινει, τα οποια ομως παρακατω τονιζει οτι ειναι "μηδενικου δημοσιονομικου κοστους". Αν πρωτοετης φοιτητης οικονομικης εγραφε στις εξετασεις για πολλαπλασιαστη μετρων μηδενικου κοστους δεν το περναγε το μαθημα, κι εχω περασει απο αυτα τα αμφιθεατρα. Γι αυτο στο "Ζαπειο2" παρεμεινε σε γενικολογες προτροπες προς αναπτυξη στο μελλον, χωρις πουθενα να μιλαει για τροπο επιλυσης του ταμειακου προβληματος στο αμειλικτο παρρον, γιατι οταν ψαχνεις για χρηματα δεν μπορεις να ξεκινας απο φοροελαφρυνσεις και να περιμενεις να γεμισουν τα ταμεια σου....οταν ερθει η αναπτυξη. Θα ηταν καλο αν ειχε καταφερει να αλλαξει πολιτικη στους Ευρωπαιους αλλα μαλλον δεν εληφθη υποψη αν κρινουμε απο το αποτελεσμα. (Μαλλον μονο οι περιστασεις θα γινουν ικανες να τους αλλαξουν πορεια πλευσης)

Θα μου δημιουργουσε ευχαριστη εκπληξη αν δημοσιευες κι αυτο το σχολιο και πολυ περισσοτερο αν ειχες να διατυπωσεις τεκμηριωμενες αντιρησεις πανω στα επισημα -δυστυχως για εσας- οικονομικα στοιχεια και πανω στην μεχρι τωρα επισης επισημη ελληνικη καταγεγραμμενη ιστορια γιατι κανεις δεν εχει σκεφθει πλεον να αμφισβητησει την καστροφικη ενοχη της δεξιας ουτε στην καταστροφη της Σμυρνης, ουτε στην συνεργασια με τους Γερμανους, ουτε στο παρακρατος μισους που εστησε μεταπολεμικα...

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...

Αν και τα περισσότερα από όσα γράφεις αποτελούν λίβελο, φυσικά και τα δημοσιεύω για να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Γιατί να μην τα δημοσιεύσω ; Σου έχει πει κανείς ότι είμαι κομπλεξικός ; Τα σχόλιά σου περιέχουν σοβαρές ανακρίβειες, που βέβαια προέρχονται από την επισταμένη διαστρέβλωση της ιστορίας που σας επετράπη κακώς να κάνετε. Θα τα αναλύσουμε ενδελεχώς λοιπόν για να δούμε και ποια είναι η "επάρατος δεξιά". Άσε που πλέον έχουν καταλάβει οι περισσότεροι Έλληνες. Επιφυλάσσομαι για ανάλυση.

Οτιδήποτε είναι έστω και σχετικά κόσμιο το δέχομαι ως βάση συζητήσεως χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε εσυ ο ιδιος δεν συνειδητοποιεις τι λες!
"Μας επετραπη να κανουμε και μαλιστα κακως" σε μια δημοκρατια? Οσο διαστραβλωμενες κι αν ειναι οι ιστορικες αποψεις καποιου, δεν ειναι αυτονοητο για εσας οτι δεν περιμενει απο κανεναν να του "επιτρεψει" να τις διατυπωσει? Δυστυχως οι αντιδημοκρατικες δεξιες καταβολες δεν κρυβονται ευκολα ακομα κι αν απαντησεις τωρα οτι ηταν σχημα λογου!
Το τι εχουν καταλαβει οι περισσοτεροι Ελληνες φαινεται αν κανουμε μια αρθροιση στη μεταδικτατορικη περιοδο υπολογιζοντας ποια παραταξη κυβερνησε περισσοτερο, εκτος κι αν το γυρισεις και πεις οτι δεν καταλαβαν οι Ελληνες λογω της κεντροαριστερης προπαγανδας, και για αυτο απο τα 37 μεταδικτατορικα χρονια μονο 15 δηλαδη ουτε τα μισα δεν κυβερνησε η δεξια.

Οσον αφορα τις ανακριβειες αν πραγματι βρηκες και "επιφυλασσεσαι" απλως -κατα του στριβειν δια του αρραβωνος- πολυ θα ηθελα να ακουσω τι απο τα παρακατω δεν ειναι αληθες
-ηταν το 1920 η υποσχεση της δεξιας το "οικαδε" και ακολουθησε η εκστρατεια μεχρι τον Σαγγαριο με αποτελεσμα την μικρασιατικη καταστροφη ή οχι?
-ηταν πρωθυπουργος ο πατερας Ραλλης επι κατοχης για εναμιση χρονο και τον υπολοιπο καιρο ο Τσουδερος και διευθ ασφαλειας Αθηνων ο πατερας Εβερτ ή οχι?
-υπηρξε το 1945 μετα την "Βαρκιζα" ακροδεξια τρομοκρατια εναντιον των αριστερων ή οχι?
-ηταν το 1956 δευτερο κομμα η δεξια αλλα με το καλπονοθευτικο συστημα του "εθναρχη", το τριφασικο, πηρε περισσοτερους βουλευτες απο το πρωτο κομμα κι εκανε κυβερνηση ή οχι?
-υπηρξε το 1961 το σχεδιο Περικλης που αποκαλυφθηκε και μεσα στη βουλη το 1962 με εμπνευστη τον "εθναρχη" και εκτελεστη τον Παπαδοπουλο ή οχι?
-εγιναν επαναληπτικες εκλογες το 1961 σε 20 εκλογικα τμηματα της μακεδονιας κι εφεραν την ΕΡΕ του "δημοκρατη" "εθναρχη" 10 μοναδες κατω απο την πρωτη διεξαγωγη, δειχνοντας τη παραβιαση της λαικης θελησης πανελλαδικα ή οχι?
-δοθηκε με τις συμφωνιες της Ζυριχης που υπεγραψε ο "εθναρχης" το δικαιωμα στην Τουρκια για στρατιωτικη επεμβαση στην Κυπρο ή οχι?
-λογω χουντας -τους ανθρωπους της οποιας κατεβαζετε ακομα κι σημερα ως υποψηφιους- δεν καθυστερησε η υπογεγραμενη απο το 1962 εισοδος στην ΕΟΚ ή οχι?

Ποιο απο τα παραπανω πολυ συγκεκριμενα ιστορικα στοιχεια ειναι ανακριβεια?

Ειναι τα επισημα στοιχεια για την πορεια του χρεους τα παρακατω αφου δεν εχω ακουσει ουτε την δεξια να τα εχει αμφισβητησει?
δηλαδη 2003 2009
χρεος δις 180 300
χρεος%ΑΕΠ 100 125
πρωτογ δαπ δις 30 58

Ισως κουραζω με τις επαναληψεις αλλα δεν θα υπηρχαν αυτες αν υπηρχε συγκεκριμενη απαντηση κι οχι απλα μονο η "επιφυλαξη" σου!

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση σας στο παρακάτω παρακαλώ...ακόμα να έρθει...

Ειναι τα επισημα στοιχεια για την πορεια του χρεους τα παρακατω αφου δεν εχω ακουσει ουτε την δεξια να τα εχει αμφισβητησει?
δηλαδη 2003 2009
χρεος δις 180 300
χρεος%ΑΕΠ 100 125
πρωτογ δαπ δις 30 58