21/7/11

21/7/11 - Εκπομπή "Η Πελοπόννησος σήμερα" - 19/7/2011

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Κύρια θέματα η πολιτική επικαιρότητα, οι ανησυχητικές εξελίξεις στο Αιγαίο, οι "περίεργες" δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας, η στροφή της Ευρώπης στις ιδέες της ΝΔ και οι διάφορες αποκαλύψεις που "πνίγονται" ελέω οικονομικής κρίσης και όχι μόνο.

Υπό το βάρος των διαδοχικών "ψυχροπολεμικών" εκβιασμών και διλημμάτων, των "στρατιωτικών παραγγελμάτων", με τα οποία βομβαρδίζει κάθε εβδομάδα η Κυβέρνηση τους πολίτες, η κοινωνία ουσιαστικά μουδιάζει και απομακρύνεται από τον πυρήνα της πολιτικής και των επεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην ελληνική καθημερινότητα.

Η ανεργία ανεβαίνει σε ύψη που δεν έχουν προηγούμενο, η αγοραστική δύναμη των πολιτών συνεχώς συρρικνώνεται, η αγορά έχει ήδη βαλτώσει.

Η Κυβέρνηση φρόντισε νωρίς να παροπλίσει τις κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες της χώρας, επιτιθέμενη λεκτικά και φορολογικά συνεχώς εναντίον τους. Οι πολίτες δεν βλέπουν ελπίδα και αξιοπρέπεια στις όποιες κυβερνητικές κινήσεις και την ίδια ώρα δεν προχωρούν ούτε οι βασικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο των επενδύσεων, με τα περίφημα "fast track" σχέδια να εξελίσσονται σε ... κυβερνητικό ανέκδοτο.

Πολιτική χωρίς πολίτες δεν έχει νόημα. Πολίτες, Έλληνες, χωρίς ελπιδοφόρο και αισιόδοξο πλάνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο αγώνα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να σταθεί και πάλι η πατρίδα στα πόδια της.

Η Ευρώπη ανακαλύπτει πλέον τη διγλωσσία του Πρωθυπουργού μέσα από τις ανακοινώσεις και τις πρωτοβουλίες του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι Έλληνες ήξεραν από τότε που ο κ. Παπανδρέου στο εσωτερικό της χώρας έλεγε τα "Πάμε !" και εξέφραζε την πίστη του στις δυνατότητες των Ελλήνων, ενώ στο εξωτερικό διαλαλούσε - σχεδόν σε απόγνωση - ότι διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα.


Δείτε το σχετικό video :



Βασίλειος Μπαλάφας

Πτυχιούχος Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης – ΤΕΙ Ηπείρου
MSc in Data Communications – U of Kingston/Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Πειραιά
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας