29/10/14

29/10/14 - Παρουσιάσεις από την εκδήλωση στην "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014"

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανελλήνιας Έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014", στο χώρο της επιχείρησης «Mandrakos Co» πρώην ΕΛΒΙΟΧΥΜ στο 15ο χιλ. Παλαιάς Εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, Βέλο Κορινθίας πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο "Ευκαιρίες Επενδύσεων - Οικονομική πολιτική και κρίση".

Οι ομιλητές ήταν οι εξής :

Ομιλητές - Εισηγήσεις :

Βασίλης Νανόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας : "Εξωστρέφεια - Καινοτομία"

Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων : "Η οικονομική κρίση και η οικονομική διπλωματία της Ελλάδας"

Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή : "Η Κορινθία και ο Κόσμος : Τρεις Προτάσεις"

Αστέρης Χουλιάρας, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου : "Ο Άγνωστος Θησαυρός : Οι Μετανάστες ως κεφάλαιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό".





Η ομιλία του Αλέξανδρου Μαλλιά έχει αναρτηθεί ολόκληρη στην ιστοσελίδα του και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Ο Χαράλαμπος Τσαρδανίδης μίλησε για την οικονομική κρίση και την οικονομική διπλωματία της Ελλάδας. Με την ευγενική του άδεια μπορείτε να θυμηθείτε και να δείτε τη σχετική του παρουσίαση :




Ο Αστέρης Χουλιάρας, με μια μεστή παρουσίαση μίλησε για τα πλεονεκτήματα των μεταναστευτικών ροών και πως αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως δίκτυα για τη δημιουργία εμπορικών σχέσεων με άλλες χώρες, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και γενικότερα ως κεφάλαιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με την ευγενική του άδεια μπορείτε να θυμηθείτε και να δείτε τη σχετική του παρουσίαση :




Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης :






Ευχαριστώ θερμά τους ομιλητές που αποδέχθηκαν την ιδέα και την πρόσκληση για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης και σύντομα θα διοργανωθούν και άλλες ανάλογες.


Βασίλειος Μπαλάφας

vasileios[at]balafas.gr
vbalafas.blogspot.gr