26/10/12

26/10/12 - "Η Πελοπόννησος Σήμερα" - 25/10/12

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Κύρια θέματα η τρέχουσα επικαιρότητα και η "εμπλοκή" που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ψήφιση των μέτρων εξ αφορμής των "εργασιακών".

Διανύουμε μέρες σουρεαλισμού όπου η υποκρισία περισσεύει καθώς όλα όσα συζητούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν εφαρμόζονται ή υπάρχουν απλώς στα χαρτιά.

Η διαφοροποίηση σχετικά με όσα γράφονταν για τα μέτρα τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με όσα πράγματι περιλαμβάνονται τελικά στο πακέτο που εκκρεμεί για τα 31 δισ. της επερχόμενης δανειακής δόσης. Τα πραγματικά προτάγματα που θα έπρεπε να υπήρχαν στο δημόσιο διάλογο, το τεράστιο πρόβλημα της μη αποκλιμάκωσης των τιμών, των στεγαστικών δανείων και της έλλειψης θέσεων εργασίας.

Η ελληνική κοινωνία ζει με ψευτοδιλήμματα την ώρα που διακυβεύεται η σταθεροποίηση της οικονομίας και πιθανώς η πολυπόθητη ανάπτυξη. Απουσία σοβαρής και αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης, ο κόσμος, παρασυρμένος από πολιτικές δυνάμεις είτε άκρατου λαϊκισμού, είτε εθνικοσοσιαλιστικού αφορισμού, οδηγείται σε αδιέξοδα που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ άσχημη που βιώνουμε.

Η κοινωνία και η ίδια η πολιτική έχουν ανάγκη από ηρεμία και νηφαλιότητα προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες καθημερινά.



Δείτε το σχετικό video :







Βασίλειος Μπαλάφας