8/5/12

8/5/12 - Λίγο μετά τα αποτελέσματα

Στην εκπομπή "ΕΚΛΟΓΕΣ 2012" στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2012, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Λίγο μετά τα πρώτα exit poll των εκλογών και μέχρι το τέλος, σχεδόν, της εκλογικής βραδιάς, το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στη χώρα, προβληματισμοί, προτάσεις και σκέψεις.

Το βίντεο που ακολουθεί και περιλαμβάνει ορισμένες θέσεις για τη νέα πραγματικότητα, αποτελεί μια ελάχιστη συμβολή στη μεγάλη δημόσια κουβέντα που πρέπει να ανοίξει στη χώρα για την πολιτική, έστω και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε. Οι όποιες επιλογές πρέπει να είναι συγκεκριμένες και να έχουν αναλυθεί στους πολίτες για να έχουμε πλήρη γνώση ότι όταν ψηφίζουμε κάποιο κόμμα, ψηφίζουμε πλήρη κυβερνητική πρόταση που πρέπει να είναι γνωστή σε όλη της την έκταση. Ψηφίζουμε ιδεολογίες και κατευθύνσεις. Τώρα πια είναι ανάγκη να συζητήσουμε και για ένα πιο ευρύ φάσμα ιδεολογιών, όπως είναι για παράδειγμα ο εθνικοσοσιαλισμός.

Το απόσπασμα της εκπομπής :



Βασίλειος Μπαλάφας


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_9377.html

Ανώνυμος είπε...

Δε βάζεις μυαλό με τίποτα τελικά...σας έχει κράξει όλη η ελλάδα...και ακόμα κάθεσαι και γράφεις δηλώσεις του Σαμαρά...

Αμάν ρε φίλε...είναι κρίμα..είσαι και νέο παιδί..

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...

Η συνέπεια των ιδεών και των αρχών, η σταθερή πίστη σε ιδεολογικό επίπεδο, η αταλάντευτη πολιτική συμπεριφορά στον επόμενο τόνο θα αποτελούν τις σανίδες σωτηρίας για τον καθένα μας. Έχει πέσει πολύ δηλητήριο στην πολιτική ζωή του τόπου, μέσα ΣΕ ΟΛΑ τα κόμματα. Οι υγιείς δυνάμεις όμως στο τέλος θα επικρατήσουν. Θα περάσουμε όλοι μας ένα μεσοδιάστημα σκοταδισμού το οποίο θα το έχετε ταΐσει εσείς οι ίδιοι που στήνετε στον τοίχο τους διπλανούς σας, την ώρα που είστε συνδαιτυμόνες με εκείνους που εκπροσωπούν το "σύστημα" που έχει τρόπο και πεδίο έκφρασης ΣΕ ΟΛΑ τα κόμματα, δυστυχώς ακόμα.

Σας έχω προειδοποιήσει. Δεν θα λυγίσω. Όσα ψέματα και να γράφετε, όση λάσπη και να ρίχνετε. Σας γνωρίζω ποιοι και ποιες είστε και τί επιτελείτε. Δεν θα λυγίσω και κυρίως δεν θα χάσω γιατί έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Νομίζετε ότι εγώ περιμένω να δικαιωθώ σε προσωπικό επίπεδο. Θα σας κερδίσω σε επίπεδο νοοτροπίας. Το τραίνο το προσωπικό θα το έχω χάσει. Εσείς όμως και αυτοί που σας βάζουν να γράφετε, εδώ και σε άλλες ιστοσελίδες, όσα γράφετε για μένα, θα ζήσετε αηδιασμένοι μέσα στη λάσπη που παράγετε.

Θα με θυμηθείτε, όταν θα έχετε κάποια δυσκολία και θα ψάξετε αλληλεγγύη και σύμπνοια από το διπλανό σας. Τότε θα είμαι εκεί. Με σεβασμό και αγάπη δίπλα σας. Γιατί θα έχω ακόμα πίστη στις ιδέες μου.

Ζούμε μέσα στον ίδιο τόπο. Μπορεί να έχουμε πιει και καφέ δίπλα δίπλα. Στους καφέδες όμως όλα είναι καλά και σπάτε την πλάκα σας. Στα δύσκολα, αν μπορώ, θα χαρώ να είμαι εκεί να βοηθήσω, να συνδράμω, να συνεργήσω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.

Β.Μπαλάφας

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πιστεύεις ότι δεν έχουν συμβάλει τα δύο κόμματα σε αυτό το σάπιο κράτος;
Πιστεύεις ότι δε πρέπει να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ;
Και κατ'επέκταση και η Νεα Δημοκρατία;

Σε παρακαλώ μην αναφέρεις τα (ίσως) περισσότερα λάθη του ΠΑΣΟΚ σε σύγκριση με της Ν.Δ.
Είναι περιτό,γιατί πολύ απλά δε σας δίνει καμια δικαίωση,σε έχω ρωτήσει ξανά στο παρελθόν,για τη περίοδο που ήσασταν κυβέρνηση..04-09 δηλαδή,
κάτι πολύ σημαντικό.Γιατί δε τιμωρήσατε κανέναν;
Τα σκάνδαλα πολλά.Ένα από αυτά το οποίο χρησιμοποιείτε συνέχεια.ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ!!!
Βγήκατε κυβέρνηση.Χάθηκε..Ουτε φωνή ούτε ακρόαση.
Το τεράστιο πρόβλημα δεν είναι το μνημόνιο.Είναι το κράτος με το τρόπο που λειτουργεί.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.Πριν τις εκλογές το Πασοκ και η Ν.Δ. φώναζε ότι δε γίνεται να αλλάξει κάτι στο μνημόνιο.
Τώρα ξαφνικά εντός και εκτός Ευρώπης ακούγονται φωνές αλλάγης.Με τη συνήθη ψεύτικη γλώσσα.Να "προσθέσουμε" όρους αναπτυξιακούς.
Κατηγορείται λοιπόν και το κόμμα σας γιατί η διαπραγμάτευση ήταν μηδαμινή.Τα δώσαμε όλα και τσάμπα.
Ο ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο είχε καθαρά κέρδη περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα το τελευταίο (αν θυμάμαι καλά) 10% που είχαμε πουλήθηκε για 400 περίπου εκατομμύρια. Που είναι η διαπραγμάτευση;Τι θα κάνει καλύτερη τη Ν.Δ. σε όρους διαπραγμάτευσης τώρα και δεν την έκανε πριν;
Τι είναι αυτό που θα κάνει γενικά καλύτερα τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν 40 χρόνια περίπου και δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα;

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...



Μέσα σε ένα σχόλιο έχεις κάνει ήδη μια μεγάλη αντίφαση. Η Ν.Δ. ήταν το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση στην αρχή και τροποποίηση του μνημονίου στη συνέχεια. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Όταν ο Σαμαράς πήγε στη σύνοδο του ΕΛΚ να διαμαρτυρηθεί για το μνημόνιο, εσείς εδώ τον λοιδορούσατε και λέγατε ότι και καλά δεν τον δέχτηκε ούτε το ευρωπαϊκό του κόμμα να του μιλήσει και τον έβαλε να καθίσει στο σκαμπό για να παρακολουθήσει ομιλίες. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Η αλλαγή της στάσης της Ευρώπης οφείλεται εξ ολοκλήρου στη ΝΔ και όχι στον Τσίπρα, εκτός αν έχεις τέτοια αντίληψη και αυτή δεν μπορώ να στην αλλάξω.

Η πρόταση του Τσίπρα αυτή τη στιγμή μας οδηγεί εκτός ευρωζώνης, δηλαδή εκτός την ώρα που κάτι φαίνεται να αλλάζει. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Για τον ΟΤΕ όταν πούλησε μετοχή η ΝΔ σχεδόν στα 28 ευρώ, λέγατε ότι ήταν ξεπούλημα. Όταν πούλησε το ΠΑΣΟΚ με 7 ευρώ τη μετοχή αυτό το 10 % δεν μίλησες. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Την υπόθεση των TOR-M1 την κυνήγησε η ΝΔ. Όταν στην Ελβετία πήγε να ανοίξει ο επίμαχος λογαριασμός, δικηγορικό γραφείο με το οποίο έχουν άμεση σχέση στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε ένσταση μισή ώρα προτού εκπνεύσει η σχετική προθεσμία. Χωρίς λοιπόν αποδεδειγμένη ροή μαύρου χρήματος και με το ΚΥΣΕΑ να έχει υπογράψει, δεν μπορούσε να αποδειχθεί κάτι σε επίπεδο Βουλής. Τον Άκη μέσα αυτή τη στιγμή δεν τον έχει βάλει η Βουλή. Τον έχει βάλει η εφορία. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Για το Χρηματιστήριο, ο Έβερτ έδωσε τη μάχη μόνος του και κακώς στα δικαστήρια. Δεν βρήκε άκρη η δικαιοσύνη και αυτό γιατί το θεσμικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου ήταν εκ των προτέρων χαλαρό και επιρρεπές σε φούσκες. Το έγκλημα ήταν συνεπώς πολιτικό γιατί ο Υπουργός Οικονομικών καλούσε τον κόσμο να βάλει οικονομίες μέσα γιατί θα πήγαινε στις 10.000 μονάδες. Το φώναξε η ΝΔ, το είπε αλλά δεν μπορούσε να τον βάλει φυλακή γιατί αυτό είναι έκφραση προσδοκίας. Άσχετα αν οδήγησε στον όλεθρο χιλιάδες οικογένειες οι οποίες, να σημειώσω, οικειοθελώς πήγαν τα λεφτά στο Χρηματιστήριο. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Το μνημόνιο είναι σαφές ότι είναι τραγικό για όλους μας. Αν παρακολουθείς αυτή την ιστοσελίδα και δεν μπήκες απλώς για να μου πετάξεις λάσπη, μπες σε εκπομπές που έβγαινα και παρακολούθησε τί έλεγα. Φτάσαμε δυστυχώς σε μια κατάσταση που ή θα δεχθούμε περικοπές και μεταρρυθμίσεις, ή θα πάμε στην άβυσσο έτσι όπως πιστεύω εγώ, στον παράδεισο σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γλέζου. Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν.

Απάντησα νομίζω σε όσα έγραψες.

Και τώρα να μου απαντήσεις και εσύ σε μια ερώτηση.

Όλα αυτά τα θέτεις εδώ σε εμένα που είμαι ένα "τελευταίο" στέλεχος της ΝΔ και με καθυβρίζουν εμένα και την οικογένειά μου όλα τα διαδικτυακά σκουπίδια του κορινθιακού διαδικτύου. Έχεις κάνει αυτές τις ερωτήσεις ποτέ, και με αυτό το ύφος σε κάποιον υπουργό, βουλευτή ή υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ ;


Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.


Β.Μπαλάφας

Ανώνυμος είπε...

Δε παύει να έχει τιμωρηθεί κανείς όμως.Όταν μιλάς με αυτό το τρόπο για τη δικαιοσύνη (που καλά κάνεις),παραδέχεσαι ότι δε δουλεύει σωστά και φυσικά εδώ συμφωνώ μαζί σου.Όμως,όσο η Ν.Δ. ήταν κυβέρνηση δεν έκανε κάτι για να αλλάξει αυτό.Τα σκάνδαλα είναι ατελείωτα,αποκείεται να μη μπορέσατε να τιμωρήσετε κάποιον.Συγκάληψη στη συγκάληψη είναι το ένα κόμμα με το άλλο.

Και αυτό έχει να κάνει και με τις ιδωτικοποιήσεις.
Για το πρόγραμμα ήλιος με τα κόλπα του Παπακωνσταντίνου,δεν έχετε πει κουβέντα.
Θα σε παρακαλέσω εδώ να μη μου μιλήσεις για απλές αναφορές.

Υπογράψατε ένα δεύτερο μνημόνιο,το οποίο παρέδιδε τα πάντα.Εκεί δε διαπραγματευτήκατε τίποτα.(Στη περίπτωση λοιπόν που αναφέρεις ότι πήγε ο Σαμαράς να διαμαρτυρηθεί είναι να γελάει κανείς).Δεν υπήρξε η παραμικρή διαπραγμάτευση τότε.
Πως άλλαξε η στάση της Ευρώπης είπες;
Η στάση της Ευρώπης φίλε μου,άλλαξε λόγω του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο έβγαλαν οι Έλληνες.

Τέλος για να απαντήσω στην ερώτηση σου.Όχι δεν έχω ρωτήσει ποτέ κάποιον βουλευτή ή κάτι απο αυτά που ανέφερες γιατι δεν έχει τύχει να συναντήσω.

Επίσης άλλη μία ερώτηση.Έχει βουήξει ο τόπος στο internet σχετικά με την έξοδο απο την ευρωζώνη για το κατά πόσο δύσκολο είναι να μας βγάλουν και για το ποιά θα είναι τα αποτελέσματα στο σύνολο των κρατών.Όλοι οι οικονομολόγοι φωνάζουν και λένε ότι με το να πέσει η Ελλάδα,πέφτει η Ισπανία,Ιταλία,Πορτογαλία και Ιρλανδία.Το όλο οικοδόμημα κατασρέφεται.Μιλάμε για συνολική πτώχευση της σχεδόν όλης της Ευρώπης.
Πιστεύεις ότι θα μας βγάλουν τόσο εύκολα;
Γιατί το 68% που δε ψήφισε υπέρ του μνημονίου δε το πιστεύει.Είναι όλος αυτός ο κόσμος τόσο βλάκας και χαζός και εσείς τόσο έξυπνοι;

Υ.Γ. Δεν έχω μιλήσει ποτέ εδώ μέσα για την οικογένεια σου.
Ανύσηχος πολίτης είμαι,που ανήκω στο υπόλοιπο 68%.
Ψάχνω απαντήσεις.Ψάχνω τρόπο να μπορέσω να ξιοποιήσω τα πτυχία μου την όρεξη μου για δουλειά και να καταφέρω να χτίσω κάτι.Αλλά σε ενα μπουρδέλο κράτος θέλει πολύ δουλειά.

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...



Η ΝΔ ήταν εκείνη που κυνήγησε, αποκάλυψε και δίκασε το παραδικαστικό κύκλωμα. Επί εποχής της για πάνω από 100 δικαστές ασκήθηκαν διώξεις, οι μισοί από αυτούς καταδικάστηκαν. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Ψήφισε το νόμο για την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων, στην πράξη όμως φαίνεται ότι δεν λειτούργησε επαρκώς. Ψηφίστηκε όμως. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Για το πρόγραμμα "Ήλιος" δες τα βίντεό μου από το TV Super εκείνη την εποχή. Έχω αναφερθεί εκτενώς. Δεν είμαι όμως εγώ η ΝΔ, είμαι το "τελευταίο" στέλεχος στη ΝΔ της Κορινθίας. Δεν είναι άσχημο να εκμεταλλευτούμε πόρους για να καλύψουμε μέρος του χρέους, συμφωνώ με το ότι αυτό έγινε με άκομψους και ολοκληρωτικούς όρους. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Δεν χρειάζονται πολλά γέλια για αυτά που λες για όταν ο Σαμαράς πήγε στην Ευρώπη. Σου θυμίζω τα γέλια που κάνατε βλέποντάς τον αποκομμένο από το ΕΛΚ. Για να τον είχαν στη γωνία σημαίνει ότι τους έλεγε κάτι που δεν τους άρεσε. Ο Σαμαράς δεν ήταν πρωθυπουργός για να διαπραγματευτεί. Ούτε καν υπουργό Οικονομικών δεν είχε και δεν έπρεπε να είχε σε μια κυβέρνηση που ήταν κατά 90% ΠΑΣΟΚ και η οποία διατηρούσε τις λογικές και τις ισορροπίες των εκλογών του 2009. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Η Ευρώπη άλλαξε στάση και από τον Σαμαρά και θα αλλάξει και περισσότερο στο επόμενο διάστημα. Το 2009 στην Πράγα έγινε κάτι σημαντικό που το έχω πει στην τηλεόραση αλλά δεν έδωσε κανείς σημασία. Έγινε η σύνοδος των G20. Ο Ομπάμα, έχοντας κόψει κάργα χρήμα στην Αμερική, πήγε στον Μπαρόζο και του είπε να κάνει το ίδιο. Παράλληλα του ζήτησε να πιέσουν την Κίνα να κάνει ανατίμηση στο νόμισμά της για να μην πνίξει τον κόσμο με τις χαμηλές τιμές στις εξαγωγές της. Ο Μπαρόζο αρνήθηκε. Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν πληθωριστικό χρήμα, ξεπέρασαν για λίγο την κρίση, αλλά όχι επί της ουσίας. Μόλις χθες άρχισε να σκάει η JP Morgan και θα δούμε τι θα γίνει. Μάλλον η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση. Θεωρώ αφελές να πιστεύεις ότι όλοι αυτοί κάθονται να δούνε τις κάλπες των χωρών του νότου για να δουν τί θα κάνουν. Όταν θα είναι έτοιμοι θα αρχίσουν να τραβάνε πρίζες από τους αναπνευστήρες. Τα έχω πει αυτά δημοσίως. Το ξέχασες και δεν το ανέφερες.

Στην ερώτηση που έθεσα απέφυγες να απαντήσεις. Την πήγες μέσω Λαμίας. Χαίρομαι που ζητάς απαντήσεις από εμένα και δεν ξέρω αν μπορώ να σε καλύψω. Θα ξαναπώ όμως ότι στην ερώτηση δεν απάντησες. Πρέπει να καταλάβετε ότι με το να λοιδορείτε τους διπλανούς σας στο διαδίκτυο δεν θα καταφέρετε τίποτα άλλο παρά να διατηρήσετε τους εκλεκτούς του εκάστοτε συστήματος στη θέση τους. Οι πληρωμένοι σχολιαστές που εκτελούν τα συμβόλαια πολιτικού θανάτου νέων ανθρώπων είναι εκείνοι που πίνουν τον καφέ τους στην πλατεία Κολωνακίου και χαριεντίζονται με την όποια σκοτεινή εξουσία. Αν δεν τους απομονώσετε, ακόμα και το ΚΚΕ να κυβερνήσει την Ελλάδα, στο ίδιο σημείο θα είστε.

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

Β.Μπαλάφας

Ανώνυμος είπε...

Μου γράφεις..

Ψήφισε το νόμο για την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων, στην πράξη όμως φαίνεται ότι δεν λειτούργησε επαρκώς. Ψηφίστηκε όμως
That's the point που λένε και οι Αμερικάνοι..

Το κάνουμε νόμους για τα μάτια του κόσμου,είναι μια πολύ ωραία κοροιδία.Φαντάζομαι ότι και με έναν Πασόκο να μίλαγα τώρα θα μου έλεγε για κάποιο νόμο που θα είχαν ψηφίσει και το πόσο καλός είναι,αλλά,χάθηκε κάπου στην εφαρμογή.

Η Ευρώπη φίλε μου,μέχρι και τη Κυριακή των εκλογών,όπου εβγαιναν,μας έλεγαν τι να ψηφίσουμε και πόσο καταστροφική θα είναι μία άλλη επιλογή πέραν των πολιτικών που είχαν ήδη αποφασιστεί και δεν είχε μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση.Άρα για ποιό Σαμαρά μιλάμε;
Μόνο και μόνο που ανέφερες στο δεύτερο σχόλιο σου ότι ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΝΔ δείχνει αν μη τι άλλο,αλαζονία.

Κατά τα άλλα,σήμερα παίζουν παντού δημοσιεύματα για το ότι δε γίνεται νομικά να μας βγάλουν από την Ευρώπη.Μέχρι και ο Γιούνκερ το είπε.

Βλέπω ότι παραμένεις σταθερός στην Ν.Δ. και την υποστηρίζεις όσο μπορείς.Ας έχει.Το μέλλον θα δείξει.

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...



Προς τον Ανώνυμο που πριν λίγο έστειλε πάλι ένα link ως δική του τοποθέτηση :

Αν στείλεις την επιστολή ολόκληρη, θα τη βάλω. Λέει και άλλα. Όχι μόνο αυτά που έστειλες.

Ευχαριστώ.

Β.Μπαλάφας