0

27/7/16 - Εισήγηση στο 6ο e-Gov Forum 2016 (video)

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Νοvotel στην Αθήνα το 6ο Ετήσιο Σύνεδριο "e-Government Forum" με βασικό θεματικό τίτλο "Λειτουργικός και Παραγωγικός Δημόσιος Τομέας: Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες έχουν τις λύσεις".

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο κατά την οποία σχεδιάζονται σημαντικά έργα παρέμβασης και διαλειτουργικότητας στον Δημόσιο τομέα, τα οποία και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Σε συνέχεια της παρουσίας του 2015, με την εισήγηση "Done is the engine for more: Καλές πρακτικές – Μια bottom-up προσέγγιση", το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ήταν και πάλι παρών, αυτή τη φορά στη 2η θεματική συνεδρία "Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Εφαρμογών και Υποδομών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης", παρουσιάζοντας την εισήγηση με τίτλο "To be done, make it simple. Ο κίνδυνος της ψηφιοποίησης της γραφειοκρατίας".
Ο Βασίλης Μπαλάφας [MSc in Data Communications, MA in International Relations and Policies (Governance)] παρουσίασε ουσιαστικά το επόμενο βήμα των ενεργειών που αναλύθηκαν το 2015 και είχαν επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μια προσέγγιση αλλαγών "από κάτω προς τα πάνω" μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με πρακτικές που διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία, ενισχύουν τη λογοδοσία, ενδυναμώνουν την ανάληψη πρωτοβουλιών και αποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό πολλά από εκείνα που αποτελούν το πλέγμα μονότονων, μονόπλευρων και αρκετές φορές άδικων αντιλήψεων σε σχέση με το Δημόσιο Τομέα.

Σε συνέχεια της ανάρτησης που περιείχε σχετικές πληροφορίες και την παρουσίαση σε μορφή διαφανειών, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους διοργανωτές τα βίντεο των εισηγήσεων :