20/11/17

20/11/17 - Εκπομπή "Προσκήνιο" - Νοέμβριος 2017

Στην εκπομπή "Προσκήνιο" του δημοσιογράφου Γιάννη Μπρούτζου που παράγεται από τον όμιλο "Rap Media", φιλοξενήθηκε ο Β.Μπαλάφας.

Το θέμα ήταν "Η πολιτική, η νεολαία και οι φοιτητικές παρατάξεις στα 2017".

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν ο Πρόεδρος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του τμήματος ΠΕΔιΣ, Θανάσης Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΠ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του τμήματος ΠΕΔιΣ, Νίκος Αρσλάνογλου και ο υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βασίλης Μπαλάφας.




Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή που με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, αλλά κυρίως ήταν μια μοναδική ίσως ευκαιρία να πω πράγματα που δεν ήταν γνωστά. Να πω και να δείξω πράγματα με ντοκουμέντα και ΦΕΚ.

Ήθελα να πω λοιπόν μια ιστορία από τα δικά μου φοιτητικά χρόνια, που σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις εξελίχθηκε ανάποδα. Υπήρξα από εκείνους που δεν ήθελαν να εμπλακούν με φοιτητικές παρατάξεις. Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσα ότι διεκδίκηση, συμβολή και μάχη για αλλαγές ΔΕΝ γίνεται έξω από το Κοινοβουλευτικό πλαίσιο. Ασχολήθηκα με το δικό μου τρόπο και πράγματι πετύχαμε πολλά που αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Το 69% που φτάσαμε ως ποσοστό σε κάλπες εκατοντάδων ψήφων φυσικά και δεν μπορεί να χρωματίσει όλους τους φοιτητές που μας ψήφισαν τότε, αλλά έδειχνε ότι μας στήριζαν γιατί έβλεπαν ότι διεκδικούσαμε ορθολογικά και με συνέπεια. Το τι πετύχαμε θα το δείτε στην εκπομπή.

Μιλήσαμε όμως και για την αξία των συνεργασιών και των κοινών τόπων. Και κυρίως για την αξία του τρόπου με τον οποίο συμμετέχει κανείς. Γιατί όπως λέω πάντα, τα πρόσωπα φθείρουν τους φορείς, όχι το αντίστροφο. Χαίρομαι επίσης γιατί μνημόνευσα και κάποιους φίλους από εκείνη τη μακρινή πια εποχή (1998-2001), φίλους όχι μόνο από την παράταξη με την οποία ασχολήθηκα.


Δείτε ολόκληρο το βίντεο :



Και σε HD ποιότητα :