21/3/17

21/3/17 - Παρουσίαση βιβλίου Αλ.Μαλλιά | photos-video

Οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ παρουσίασαν την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην Κόρινθο, το νέο βιβλίο του κ. Αλέξανδρου Π. Μαλλιά, «Οράματα και Χίμαιρες – Διαδρομές ενός Διπλωμάτη».

Για το βιβλίο μίλησαν οι Καθ. Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής, πρώην Υπουργός, Σωτήρης Ρούσσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νικόλαος Τζιφάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Βασίλης Μπαλάφας, υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η διαδρομή ενός διπλωμάτη παρουσιάζει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ίσως γιατί κρύβει το μυστήριο μιας ζωής χτισμένης στις γειτονιές του πλανήτη, χρωματισμένης με πολλά ταξίδια αλλά και μιας άκρως ενδιαφέρουσας δραστηριότητας, λόγω της φύσης του λειτουργήματος, που τις περισσότερες φορές λαμβάνει χώρα πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, όπου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις και λαμβάνονται αποφάσεις, που επηρεάζουν ολόκληρα έθνη. Το ενδιαφέρον αυτό περνά σε άλλη διάσταση όταν πρόκειται για τη διαδρομή ενός διακεκριμένου διπλωμάτη με το βιογραφικό του Αλέξανδρου Μαλλιά.

Στο βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί το δεύτερο τόμο μιας τριλογίας, που ξεκίνησε με την έκδοση, πριν ακριβώς τρία χρόνια, του πρώτου βιβλίου με τίτλο «Η άλλη κρίση- Η μαρτυρία ενός διπλωμάτη», ο συγγραφέας παρουσιάζεται με τρεις ξεχωριστές, πλην όμως στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, ιδιότητες. Αυτή του απλού σκεπτόμενου και προβληματισμένου πολίτη, του πολιτικού και του διπλωμάτη.

Το βιβλίο αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και να καταλήξουμε στα δικά μας συμπεράσματα σε ότι αφορά στις εξελίξεις, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, σε ένα διεθνές περιβάλλον, με πολλούς και διάφορους πόλους ισχύος, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα.


Φωτογραφίες και βίντεο :























Βίντεο : Θύμιος Τσαρμπός

Φωτογραφίες : Τσέτσι Τσάνκοβ